Η γιατρός

Ιωάννα Τσαχουρίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος με Μετεκπαίδευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία Α.Π.Θ.

Η οδοντίατρος Τσαχουρίδου Ιωάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2007 απ’όπου και αποφοίτησε το 2012.

Το 2013 έγινε δεκτή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση την Περιοδοντολογία και Βιολογία Εμφυτευμάτων με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και αποφοίτησε με ‘Άριστα’.

Διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 2013 με εξειδίκευση στον τομέα της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με αναρτημένες και ελεύθερες ανακοινώσεις καθώς και ως ομιλήτρια κατευθυνόμενου προγράμματος και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Διατελεί μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP) καθώς και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Οστεοενσωμάτωσης (EAO).

Ιωάννα Τσαχουρίδου Χειρουργός Οδοντίατρος - Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος

Εισηγήσεις

$

Ομιλήτρια στο 38Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (Ιωάννινα, 2018)
1. Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Διευθέτηση περιοδοντικών ιστών – Παρουσίαση κλινικών περιστατικών της Μεταπτυχιακής Κλινικής Περιοδοντολογίας Α.Π.Θ.”
2. Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Συνεργασία των Μεταπτυχιακών κλινικών Ορθοδοντικής και Περιοδοντολογίας Α.Π.Θ. για την αντιμετώπιση περιστατικών κοινού κλινικού ενδιαφέροντος.”

$

Ομιλήτρια στην ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα (Κύπρος,2018) “Σύγχρονες κατευθύνσεις και τεχνολογίες στη συντηρητική περιοδοντική θεραπεία”

1. Τι είναι τα προβιοτικά και ποια η θέση τους στην περιοδοντική θεραπεία.
2. Ορθολογική χορήγηση αντιβιοτικών στην περιοδοντική θεραπεία. Το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής.

$

Ομιλήτρια στο 37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
(Θεσσαλονίκη,2017)
Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Τι επιτυγχάνουν οι νέες τεχνολογίες στη μη-χειρουργική περιοδοντική θεραπεία; Ο ρόλος των laser, της φωτοδυναμικής και των προβιοτικών.”

$

Ομιλήτρια στο Eτήσιο Συνέδριο Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη 2017)
Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Ορόσημα στη μη χειρουργική περιοδοντική θεραπεία. Ρόλος της φωτοδυναμικής, των προβιοτικών και των Laser.”

$

Ομιλήτρια στην 25η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο (Βόλος 2016)
Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: “Όρια χειρουργικής και μη χειρουργικής θεραπείας του Περιοδοντίου. Σύγχρονες απόψεις και εφαρμογές. Νέες τεχνολογίες”

Δημοσιευμένες εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά

$

Χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης στο περιοδόντιο – ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ 2017; 26 (105-124)

$

The Effect of Smoking on Components of Gingival Crevicular Fluid in Patients with Periodontal Disease Oral Health Dent Manag 2015; 14: 857

$

Τεχνολογία των ενισχυμένων με ίνες ρητινών (υαλονημάτων) και η εφαρμογή τους στην ορθοδοντική. – ΣΤΟΜΑ 2013; 41(3):163-172

Ελεύθερες – αναρτημένες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια

$

Αναρτημένη ανακοίνωση στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Περιοδοντολογίας (Europerio 2019, Amsterdam) με θέμα:
“Prerestorative Crown Lengthening Surgery Outcomes: Influence of Restorative Treatment Timing.”

$

Αναρτημένη ανακοίνωση στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οστεοενσωμάτωσης (EAO 2017, Madrid) με θέμα:
“Interdisciplinary treatment and prosthetic rehabilitation of severe bone deficiency in the aesthetic area using implant supported restoration with pink coloured porcelain-CASE REPORT”

$

Αναρτημένη ανακοίνωση στο 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αναγέννησης και Αισθητικής στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία (Βέρνη, 2016) με θέμα:
“Hard and soft tissue augmentation techniques for successful implant placement in the deficient anterior maxilla. A literature review and case series.”

$

Αναρτημένες Ανακοινώσεις στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οστεοενσωμάτωσης (EAO 2016, Paris) με θέμα:

  1. “Socket preservation using Geistlich Bio-Oss Collagen covered by Geistlich Mucograft Seal or free gingival soft tissue graft. Clinical and radiographical evaluation.”
  2. “Role of keratinized mucosa in peri-implant tissue health. Review
    of the literature and case series.”